Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadPrisen på OL i Tromsø dobles – På tide å si nei

30 September, 2008 (08:37) | Nyheter | By: Thomas

I dag blir en rapport om OL i Tromsø lagt fram. Den er lagd av Veritas og det hevdes at den fastslår at staten må ut med hele 28,5 milliarder norske kroner for å dekke gildet i Tromsø. Dette er nesten doblet så mye som det før har blitt antatt at statsgarantien ville komme på.

Personlig er jeg i mot OL i Tromsø og jeg har levd 9 år i Nordens Paris.
For det første mener jeg at det en slik enorm pengesum kunne hjulpet Nord Norge på mange bedre måter enn å bruke den på et kort idrettsarrangement.
For det andre så er faktisk Tromsø en altfor liten by. Jeg klarer ikke helt å forestille meg at et slikt arrangement skulle kunne fungere med den infrastrukturen som er i Tromsø.
Det tredje punktet, som er viktigst for meg, er at det blir store miljøødeleggelser. Når man skal bygge store anlegg som nesten ikke vil bli brukt i fremtiden vil naturen rundt Tromsø bli ganske så annerledes.
Et eksempel er alpinanlegget som skal legges til et fjell som heter Blåtind. Dette er et yndet turfjell og blir også brukt mye av klatrere. Det ligger i vakre naturomgivelser som vil bli fullstendig ødelagt av å ha skiheiser langs fjellsiden.

VG melder at det er murring i regjeringspartiet SV. Jeg håper at disse tvilerne klarer å overtale regjeringen til å si nei til OL i Tromsø når de får se hvor dyrt det egentlig blir.
Oppdatering: Flere viktige folk innenfor idrettsmiljøet er mer skeptisk til prosjektet pga kostnadsøkningen.

Comments

Comment from Brutus
Time: September 30, 2008, 12:20 pm

Dette stemmer ikke. Selv om selve statsgarantien anslås til å måtte være 28,5 milliarder, betyr ikke dette at netto utgifter blir 28,5 milliarder. Nettokostnaden er beregnet av Veritas til 19,1 milliarder.

Nettokostnadene tar kun med inntektene som kommer direkte fra selve lekene. Ringvirkningene vil være langt større. Det er en enestående mulighet for å profilert det unike og fantastiske Norge.