Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadNærbilde av ulveedderkopp på bjørkebark

14 September, 2008 (12:15) | Makro | By: Thomas

Nærbilde av ulveedderkopp på bjørkebark

Her har jeg tatt et nærbilde av en type ulveedderkopp som satt rolig på en bjørkestamme. Edderkoppen varmet seg antagelig i solen og lot meg komme nært med kameraet mitt.
Hvis du klikker på bildet og ser på det i stor størrelse kan du se hvilke fantastiske detaljer edderkoppen består av. Egentlig er de ganske vakre skapninger, men jeg antar det er mange som er uenig med meg på dette punktet.
Jeg har brukt et makroobjektiv for å komme nært ulveedderkoppen. Et slikt objektiv er essensielt hvis du er interessert i å ta bilder av insekter og andre små ting i naturen.

Ulveedderkopper er heldigvis ikke farlig for oss mennesker, i motsetning til sort enke som i følge Dagbladet har blitt funnet flere ganger i Sverige.
Hvis du har lyst å se nærbilder av andre små skapninger så sjekk gjerne insektkategorien min.

Informasjon om bildet:
Kamera: Olympus E-500 digital SLR kamera
Exposure: 0.003 sec (1/320)
Aperture: f/6.3
Focal Length: 35 mm
ISO Speed: 200
Objektiv: Olympus Zuiko Digital 35mm F3.5 Macro
Lokalisasjon: Laupstad (Andørja), Troms

Comments

Comment from Jo Christian Oterhals
Time: September 14, 2008, 4:36 pm

Nok et flott bilde, Thomas! Ungene mine (6 og 2) likte det spesielt godt. De synes den er fin og lurer på sånne ting som “hvorfor heter den ulveedderkopp”, “hva kan den gjøre” og “kan det bli tomt for spinn”.

Du kan ha dette i bakhodet til neste gang du blogger om en av naturens smådyr 🙂

Comment from admin
Time: September 17, 2008, 1:44 pm

Takk for det Jo Christian.
Ja, jeg burde skrive mer utfyllende. Kommer ofte på ting jeg burde skrive om etter at jeg har publisert en post.
Jeg liker bedre å ta bilder enn å skrive så av og til blir det så som så med skrivingen 😉

Comment from Thomas
Time: September 19, 2008, 8:03 am

Ulveedderkopp er ikke farlig for mennesker nei, men den kan bite. Noen av de største etterkoppene vi har i norge har kjever som kan bite gjennom huden vår, men det skal mye til for at det skjer. Kjelleredderkoppen er også en av disse.