Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadNærbilde av kjeften til kveite fisket på stang i Nord Norge

30 June, 2010 (19:33) | Fisk, Nord Norge | By: Thomas

Nærbilde av kveite (Hippoglossus hippoglossus) fisket på stang i Nord Norge

Når jeg er ute og fisker på havet i Nord Norge er kveite (Hippoglossus hippoglossus) en av mine favorittfisker å få på kroken. Den kan gi ekstremt mye motstand og jeg har opplevd flere ganger å kjempe med kveiter i opp til en time. Fisken kan være rolig i flere minutter for å så bruke kreftene på å svømme til bunnen. Da er det bare å starte opphalingen på nytt!
Denne kveita på bildet er ikke så stor, men siden jeg fikk den på stang så ga den meg veldig mye motstand. Som regel får jeg et par kveiter på fiskestang i løpet av en sesong, men hvis jeg setter line så kan jeg få betraktelig flere eksemplarer av denne flotte fisken.

Hvis du klikker på bildet så kan du se fisken i stor størrelse.

Informasjon om bildet:
Kamera: Olympus E-500 digital SLR kamera
Exposure: 0.006 sec (1/160)
Aperture: f/11
Focal Length: 35 mm
ISO Speed: 100
Objektiv: Olympus Zuiko Digital 35mm F3.5 Macro
Lokalisasjon: Laupstad (Andørja), Troms

Denne kveita er ingenting mot grønlandshaien som veide 880 kg.