Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadKorallrev ødelagt av trål – På tide med fredning!

14 October, 2008 (19:37) | Nyheter | By: Thomas

Dagbladet.no skriver i dag at forskere har funnet fullstendig ødelagt av trålfiske. Forskerne fra Havforskningsinstituttet oppdaget det ødelagte korallrevet utenfor Vestvågøy i Nordland.
Slike rev er viktige oppvekstområder for yngel og annet liv i havet, og det er derfor ganske skammelig at fiskere driver med slike ødeleggelser hvis de vet at det finnes korallrev hvor de fisker.

Dette er ikke første gang man har hørt om rapporter om at trålere har ødelagt norske korallrev og det er garantert ikke den siste. Man kan også tenke seg at det finnes enorme mørketall over korallrev som er blitt knust.
Det er på høy tid at viktige norske rev blir fredet slik at vi kan drive et bærekraftig fiske i havområdene våre. Noen nasjonalparker langs Norskekysten hadde kanskje vært en ide? Da ville det vært umulig for trålerne å fiske hvor de viktigste korallrevene er.
Jeg skal iallefall holde meg langt unna fisk fra trålerne og prøve å kun spise fisk som jeg fanger selv eller som de lokale kystfiskerne har fisket.

Comments

Comment from vaarloek
Time: October 14, 2008, 7:58 pm

personlig mener jeg at vi likesågodt kunne forbudt trålefiske. det er ikke bare revene som trues av denne fryktelige oppfinnelsen, den fører til overfiske og dumping og det komplett motsatte av hva et bærekraftig fiske skal være. jeg blir så sinna! trålere er nært å være min argeste fiende.

Comment from Gud
Time: October 14, 2008, 9:51 pm

Enig med vaarloek. Dette er ingen nyhet. Skolebarn i Sør-India får jo lære på skolen man IKKE skal fiske, og da bruker de norske fisketrålere som eksempel.
For et par tiår siden var det nemlig noen kristne søppelnordmenn som kom og skulle “redde de stakkars fattige i India”. Så de skaffet landsbyen en fisketråler, som ødela hele livsgrunnlaget for fiskene og fiskerne. Men, vi i vesten er jo litt trege, så kanskje vi også etterhvert skjønner at det ikke er så lurt å utrydde alt vi spiser.
Vi har vel egentlig skjønt det allerede, men det er bare det at et lite fåtall må tjene enda mer litt rikere først.
Når bare de rike har blitt rike nok, så kan vi både slutte å tråle og slutte med fossilt brennstoff.