Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadBilde av nordlys over naust i Nord Norge – Naturens eget fyrverkeri

10 October, 2008 (10:31) | Hav, Himmel, Kyst, Lang eksponering, Natt, Naust, Nord Norge, Nordlys, Vinter | By: Thomas

Bilde av nordlys over naust i Nord Norge

Her har jeg tatt et bilde av nordlys over naustet vårt i Nord Norge (hvis du vil se menneskeskapt fyrverkeri så har jeg noen bilder her). Jeg tok dette bildet et par timer før midnatt på nyttårsaften og jeg synes nordlyset er mye mer imponerende enn det menneskeskapte fyrverkeriet senere på kvelden.
Dette var mitt første av nordlys så jeg skal innrømme at jeg ikke helt hadde peiling på hvordan man tok nordlysbilder, men det ble ikke så aller værst. Jeg likte spesielt at nordlyset ble reflektert i havet nedenfor naustet.
Jeg brukte en LED-hodelykt for å “male” lys på naustet slik at det skulle bli mer synlig og skape et mer interessant bilde.
Hvis jeg skulle gjort noe annerledes så skulle jeg prøvd å få ned eksponeringstiden slik at nordlyset hadde sett mer bevegelig ut og fått ned støynivået på bildet. Det kunne jeg gjort ved å gjøre blenderåpningen større.

Se gjerne mine andre bilder som er tatt med lang eksponeringstid.

Informasjon om bildet:
Kamera: Olympus E-500 digital SLR kamera
Exposure: 40 sec (40)
Aperture: f/6.3
Focal Length: 22 mm
ISO Speed: 100
Objektiv: Olympus Zuiko Digital 11-22mm F2.8-3.5
Lokalisasjon: Laupstad, Andørja i Troms

Comments

Comment from Inger Johanne
Time: October 10, 2008, 11:15 am

Nordlys er så visst mye flottere enn fyrverkeri!!
Jeg håper å få anledning til å reise nordover en tur til vinteren, og krysser alt jeg eier og har for at jeg skal få oppleve et slikt vakkert eventyr.
Takk for gode tips også :))

Comment from Ivar
Time: October 10, 2008, 9:33 pm

Flott bilde, du fikk frem naustet på en fin og spennende måte, samtidig som nordlyset viser seg frem i all sin prakt. At du fikk med refleksjonen var jo et nydelig tillegg…

Virkelig pent.

Comment from Geir
Time: October 11, 2008, 12:52 am

Tror du må skrive en liten instruks for det der. Et utrolig spennende motiv å fotografere, synd de ikke har slike ting lenger sør.

Comment from Ståle
Time: October 19, 2008, 7:27 pm

Et delikat bilde. Likte godt at nordlyset speiler seg i fjorden. Naustets “motsatte” rødfarge bidro også til liv i bildet – i tillegg til måten du har rammet inn naustet med det hvite. Flott å lese om hvordan du har tenkt når du har “skapt” dette bildet.

Pingback from Bilder av fyrverkeri på landsbygda i Nord Norge nyttårsaften 2007 | Bilder fra Nord Norge
Time: December 31, 2008, 1:14 pm

[…] Selv foretrekker jeg naturens eget fyrverkeri, nordlyset, som viste seg tidligere på kvelden. Klikk her for å se bildet jeg tok av nordlys over naustet vårt. […]

Comment from AnkiGi
Time: May 31, 2009, 4:42 pm

Lovely! Kan man si mer… By the way..det var mot normalt lite nordlys å se her oppe i nord i vinter, så det føltes ekstra godt å se dette bilde.

Comment from ali
Time: March 12, 2010, 3:17 pm

aaaa