Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadPanasonic ute med nytt lite kamerasystem uten optisk søker – Lumix DMC-G1

12 September, 2008 (17:08) | Kamera | By: Thomas

Panasonic Lumix DMC-G1
Panasonic Lumix DMC-G1

VG skriver i dag om et nytt og ganske så revolusjonerende kamera fra Panasonic. Panasonic Lumix DMC-G1 er det første kameraet i den nye MicroFourThirds-standarden. Med denne standarden kan det lages enda mindre kameraer og objektiver, noe jeg er glad for siden jeg ikke liker å dra rundt på mange kilo med kamerautstyr. Dette er også det første kameraet som har elektronisk søker og som kan skifte objektiv. Det eneste som er litt overraskende med Lumix DMC-G1 er at det ikke har mulighet for video. Kanskje Olympus vil lansere et MicroFourThirds kamera med video under Photokina?

Siden jeg har investert en hel del penger i FourThirds-objektiver (ta en titt på bildene mine på hovedsiden) ser jeg denne nye standarden som veldig positiv. Dette beviser at Panasonic (og etterhvert Olympus) satser videre på dette formatet. Hvis jeg skulle få lyst til å kjøpe et MircoFourThirds kamera kan jeg bruke mine gamle objektiv fra Olympus ved hjelp av en adapter.

Comments

Comment from Geir
Time: September 14, 2008, 2:21 pm

Gleder meg over denne utviklingen. Jeg er godt fornøyd med utstyret jeg har, men det er bare å sikle av tanken på å ha en digital versjon av rangefinderkameraene som Olympus hadde før i tiden, uten å måtte investere i dyr optikk.

Pingback from Speilreflekskamera med video bare tull? | Bilder fra Nord Norge
Time: September 21, 2008, 7:37 pm

[…] med video i fremtiden spesielt når det kommer DSLR liknende kamera med elektronisk søker som Panasonic Lumix DMC-G1 så er muligheten for kvalitetvideo […]

Pingback from Finnes det bra superzoom kompakt kameraer? mirco Four Thirds kan være et bra alternativ | Bilder fra Nord Norge
Time: November 9, 2008, 6:30 pm

[…] Jeg håper at Panasonic eller Olympus vil produsere objektiv med lang rekkevidde til den nye micro Four Thirds standarden deres. Da vil vi få i både pose og sekk: Stor bildesensor i et forholdsvis lite kamera […]