Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadKjøp speilreflekskamera nå hvis du er interessert i å spare penger

8 September, 2008 (15:45) | Kamera | By: Thomas

På VG sine nettsider skriver de om alle tilbudene som finnes på digitale speilreflekskamera (DSLR) akkurat nå. Det er egentlig ganske utrolig hvor billige speilreflekskamera er i dag i forhold til bare noen få år siden da du måtte ut med godt over 10,000 kroner. Denne trenden er veldig positivt for oss hobbyfotografer som prøver å være litt mer seriøs enn meningmann når det kommer til fotografering.

VG nevner tilbud fra noen av de største produsentene som inkluderer Nikon, Canon og Olympus. Alle disse kameraene kan ta bilder av høy kvalitet.
Personlig bruker jeg et eldre Olympus E-500 DSLR som jeg er ganske godt fornøyd med (ta en titt på bildene mine på hovedsiden). Jeg liker spesielt objektivene som Olympus produserer siden de veier lite og er av høy optisk kvalitet.
Man kan alltids hige etter noe bedre som feks et FullFrame kamera til 20,000, men når man tenker etter så er det egentlig behersking av selve fotograferingkunsten som er det viktigste og ikke det aller nyeste innenfor teknologien. Å bli en bedre fotograf er for meg mye viktigere enn å kjøpe et dyrt kamera og objektiver som koster like mye som en liten bil.

Comments

Comment from j b
Time: September 8, 2008, 5:19 pm

Når jeg setter den utgamle OM-2’en med sitt normalobjetiv ved siden av E-500 med “normalzoomen” (14-45mm), så kan jeg begynne å lengte tilbake til gamle dager. Ikke minst ved tanken på at jeg hadde to blendertrinn mer dengang.

OM-2 med normal fikk plass i ei jakkelomme – selv med myk veske på kameraet. (Kameravesker ser ikke ut til å finnes idag!) Det er totalt uaktuelt med E-500. Jeg vurderer sterkt å kjøpe et “pannekake”-objektiv (25mm/2.8), men huset blir ikke mindre av det… Og jeg skulle gjerne hatt et blendertrinn til. 50mm/2.0 har det jo, men så var det størrelsen, da…

Olympus er slett ikke større enn konkurrentene – de er ALLE så store i dag. Litt rart at ikke Olympus satser på å underby de andre i størrelse, slik de hadde enorm suksess med dengang OM-serien ble lansert på 70-tallet!

Comment from Geir
Time: September 14, 2008, 2:20 pm

Olympus gjør jo det med sin E4XX-serie – ingen andre kan måle seg med den størrelsen. I utlandet får de masse skryt for disse kamerane, men møter mindre respons her på berget. E4XXX kan godt sammenlignes med OM1/2 i størrelse, og objektivene er ikke svære sakene heller. Hvis du kan leve med manuell fokus, kaster de jo f1:1,8-objektiver etter deg på eBay.

Ellers er jeg helt enig i at vi ser oss blinde på teknikken – jeg har mange bilder jeg er mer fornøyd med tatt med e500 enn med E3. Det har blant annet med at jeg ikke kjenner E3 godt nok enda, men samtidig er det store fordeler med å bare ha 8 megapixler i forhold til å ha 11 som E3 har. Nei, objektiver er vel så viktige som selve huset, og man finner ingen som har bedre totalpakke enn Olympus når det gjelder optikk.