Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadJeg sikler på Nikon D700

4 November, 2008 (20:23) | Kamera | By: Thomas

I går skrev jeg om at Canon sitt EOS 50D DSLR kamera viste ganske skuffende resultat når det kom til høyere ISO og dynamisk omfang.
I dag får vi en ny test av et kamera som jeg sikler mye mer på. Lyd og Bilde har testet Nikon sitt nye Full Frame DSLR kamera for oss dødelige, Nikon D700. Dette kameraet er basert på proff-kameraet Nikon D3, men har en hyggeligere pris (dog man må ut med rundt 23 (rettelse: 18) høvdinger for kamerahuset). Nikon D700 og Canon EOS 5D Mark II er det nærmeste vi dødelige kommer et proff-kamera og hvis vi er litt opptatt av pris.

D700 kameraet har “bare” 12 megapiksler og dette gjør at det kan produsere bilder med lite støy ved bruk av høye ISO verdier. Jeg vil berømme Nikon at de brukte en bildesensor med såpass få megapiksler når det er så mye hype om å ha flest mulig av dem.

Hvis jeg skal investere i et nytt kamera i fremtiden er Nikon D700 uten tvil en av de sterkeste kandidatene til å loppe pengeboken min, men jeg klarer meg foreløpig med mitt “simple” Olympus E-500 DSLR kamera som etter min mening produserer meget gode bilder.

Comments

Comment from kae
Time: November 4, 2008, 10:51 pm

Et raskt søk på nettet avslører at du greit får D700 til 18.000 kroner nå. Det er fem høvdinger fra den prisen som du og VG oppgir.

Sikler også på det kameraet…

Comment from admin
Time: November 4, 2008, 10:54 pm

Såpass! Har ikke sjekket siden kameraet kom ut. D700 blir enda mer fristende med såpass fin pris.

Comment from Jan Ivar Vik
Time: November 5, 2008, 7:07 pm

5D. Jeg sier ikke mer 🙂

Comment from Ingvild
Time: November 6, 2008, 12:03 am

Jeg også sikler på det kameraet, men jeg har noen foreldre som sier nei. Menmen… Jeg får trøste meg med at jeg i det hele tatt har speilrefleks, og kanskje et nytt objektiv.

Comment from Geir
Time: November 6, 2008, 9:24 pm

Nå kommer snart E30. Kanskje en bedre løsning i og med de investeringene du har gjort i optikk?