Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadBilder av sort/svart trompetsopp (Craterellus cornucopioides) – sort gull i skogen

27 September, 2010 (19:53) | Høst, Sopp | By: Thomas

Bilder av sort trompetsopp (Craterellus cornucopioides) - sort gull i skogen

Svart trompetsopp (Craterellus cornucopioides) er en svært smakfull sopp som kan være vanskelig å finne. Det sies at denne soppen vokser der hvor det finnes eik og hassel, og det stemmer bra siden disse soppene ble funnet i nærhetene av noen store eiketrær. På grunn av fargen kan soppen være lett å overse på skogbunnen. Noen sopplukkere har beskrevet jakten på svart trompetsopp en jakt etter svarte hull i bakken. Hvis du skal lete etter denne mørke soppen så anbefales det å se rett ned i stedet for rundt deg som man ofte gjøre når man leter etter for eksempel kantarell. Når du først har funnet trompetsopp så kan det lønne seg å lete i nærheten av funnstedet. Et tips er å se etter hvor det kan gå bekker når det er store mengder nedbør. Hvis man følger slike bekker så skal det være mulig å finne store mengder sort trompetsopp.

Svart trompetsopp er kanskje ikke den vakreste soppen som finnes, men den er svært smakfull. Den kan stekes fersk og den passer ypperlig til tørking. Før man steker eller tørker soppen bør man dele soppen for å fjerne rusk og rask som ofte samler seg i midten av soppen.

Her er et bilde av en klynge med svar trompetsopp. Klikk på bildene for å se de i stor størrelse.

Bilder av sort trompetsopp (Craterellus cornucopioides) - sort gull i skogen

Merk: Dette bildet ble tatt i den sørøstlige delen av Norge. Dette bildet bør ikke brukes til å identifisere ukjent sopp for å sjekke om de er spiselige eller ikke. Ikke spis en sopp du er usikker på!
Se mine andre soppbilder her.

Informasjon om bildet:
Kamera: Olympus E-500 digital SLR kamera
Flash ble brukt på bilde nummer to
Lokalisasjon: Nesodden, Akershus

VG.no melder at det er meldt godvær fremover så det er bare komme seg ut i skogen meg soppkurven og kameraet.

Comments

Comment from Magnus
Time: September 27, 2010, 11:34 pm

Flotte bilder. Var selv ute og plukket sopp i dag – lys piggsopp. Tar ikke sjanse på å prøvesmake de artene jeg ikke er sikker på.