Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadLeica lanserer S2 DSLR kamera – Et kamera for de sinnsykt rike

25 September, 2008 (14:34) | Kamera | By: Thomas

Comments

Comment from j b
Time: September 25, 2008, 4:47 pm

Vurdert som lommekamera for snapshots på festen har du selvsagt rett. Men hva sammenligner du med? En motorsykkel-kar kjøper en sykkel for en tilsvarende sum, og ingen løfter et øyebryn! Folk som bruker like mye på et stereoanlegg? Ja, da er de super-ivrige, men det behøver slett ikke være “popstjerner med ligg for mye penger” likevel – vi bare synes de er litt sprø! Dessuten: Hadde jeg betalt fullpris for samtlige av de 1200 CDene jeg har samlet opp de siste 25 år, ville det vært betydelig over prisen på dette kameraet. Om en fjelltur-kar kjøper seg ei hytte for det tredobbelte beløpet er det ingen som reagerer på. Hva koster fullt fjellklater-utstyr? Osv osv osv.

Uansett: Leica og Hasselbad har adri vært amatørutstyr, de er proff-redskaper – ikke bare i måletekniske tall, men også mekanisk kvalitet. Jeg lånte en gang en Hasselblad en hel dag, og aldri verken før eller siden har noe kamera gitt meg noe i nærheten av samme følelse av gjennomført Kvalitet med stor K. Som proff-verktøy betraktet er det slett ikke spesielt dyrt! Nei, det er ikke “kinaverktøy” – det er toppklasse, men billig kinaverktøy kan være dyrt i lengden. Proff-folk kjøper skikkelig redskap. I mange yrker har man langt høyere investeringer til en ansatts “verktøykasse”, om det nå er mekanise verktøy eller noe annet. Se hva et musikkinstrument i skikkelig kvalitet koster – et konsertflygel, en fiolin, et flygelhorn. Stykkpris på studiomikrofoner? En fullt utstyrt redskapsbil for en rørlegger? En Brøyt for en gravemaskinfører?

Vi får se på det som positivt at prisen er såpass høy – det holder unna de aller, aller fleste som kjøper kostbart kamera fordi de fortsatt tror at et dyrt kamera sikrer gode bilder, og de som ihvertfall ikke skal ha noe dårligere kamera enn naboen. Det får holde at de folkene kjøper to til tre ganger så dyrt kamera som de “trenger” – de behøver ikke kjøpe noe som er tjue ganger så dyrt som de trenger.

Det skader jo ikke å kjøpe LITT dyrere kamera enn du trenger. Helt siden jeg kjøpte min første Nikon (en Nikkormat – det er lenge siden, det!) har jeg hevdet at man bør ha så godt kamera at kameraet aldri er noen unnskyldning for dårlige bilder. Når jeg ser hva proff-fotografer får til med utstyr identisk til mitt eget, beviser det til fulle at jeg ikke trenger mer kamera enn det jeg har; det er i mannen som handterer det at begrensingen ligger… Slik har det vært med alle de 5-6 speilrefleksene jeg har eid. Og det er bildene mine jeg drømmer om å være stolt av, ikke kameraet mitt!