Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadHDR (high dynamic range) bilde av en rekke med naust i Nord Norge

29 June, 2008 (16:11) | Hav, Himmel, Kyst, Naust, Nord Norge, Snø, Vinter | By: Thomas

HDR (high dynamic range) bilde av en rekke med naust i Nord Norge

Her er et bilde som jeg tatt av en rekke med naust i vinterdrakt. Jeg er veldig glad i å ta bilder av gamle naust siden de ofte er helt unike, har flotte strukturer og er en viktig del av kystkulturen vår.

Jeg har brukt en teknikk som kalles for HDR for å gjøre bildet litt annerledes. HDR står for High Dynamic Range og er en teknikk hvor man får mer detaljer i de lyse og mørke områdene i bildet.
Ofte synes jeg HDR-bilder kan se litt uvirkelig ut, men til visse motiver kan HDR brukes hvis man passer på at man ikke overdriver effekten. Dette bildet ble behandlet med programmet Photomatix som lager forskjellige eksponeringer fra en RAW-fil og setter de sammen til et bilde. For å få til best HDR-effekt så bør man ta flere bilder med forskjellige eksponeringer og så sette dem sammen i feks Photomatix eller Photoshop.

Dette bildet ble også veldig populært på Flickr.com hvor det kom inn blant de 4 mest populære bildene den dagen jeg la det.
Hvis du klikker på bildet så kan du se det i stor størrelse og sjekk gjerne ut mine andre bilder av naust.

Informasjon om bildet:
Kamera: Olympus E-500 digital SLR kamera
Exposure: 0.008 sec (1/125)
Aperture: f/6,3
Focal Length: 17 mm
ISO Speed: 100
Lens: Olympus Zuiko Digital 14-45mm F3.5-5.6
Lokalisasjon: Laupstad (Andørja), Troms