Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadFinnes det bra superzoom kompakt kameraer? mirco Four Thirds kan være et bra alternativ

9 November, 2008 (18:30) | Kamera | By: Thomas

Comments

Comment from Erik
Time: November 9, 2008, 7:46 pm

Det aller mest spennende kamera er ikke med. Canon PowerShot SX1 IS har 20x zoom, bildestabilisator, CMOS sensor og 10MP foto og video-opptak i full HD med CD-kvalitet stereo lyd. Fokuseringen er hentet fra Canons speilreflekser med ultrasonic motor inne i selve objektivet, hvilket gjør det lynhurtig. Det har også alt annet.
Jeg har nettopp bestilt det med et 32GB HDSD kort. Leveringstid: 10- 14 dager.
Kan ikke vente….

Comment from Inger Johanne
Time: November 10, 2008, 12:40 am

Jeg kjenner ikke til det Canon-kameraet som Erik nevner, men jeg har selv et FinePix-kamera jeg er veldig godt fornøyd med. Brukte det mye til fuglefotografering før jeg investerte i speilrefleks og teleoptikk. Bruker det faktisk en god del fremdeles. Synes derfor du bør sjekke ut de nyeste modellene til Fuji FinePix også!!

Comment from admin
Time: November 10, 2008, 7:25 am

Takk for kommentarene begge to 🙂

Erik, hadde vært spennende å høre hvilke resultater du får med det Canon kameraet.

Comment from Jo Christian Oterhals
Time: November 10, 2008, 3:01 pm

Jeg kjøpte akkurat et kompaktkamera i tillegg til speilrefleksen. Alt er en tradeoff. Det kompakte ved kompaktkameraene er jo nettopp det som gjør at bildekvaliteten lider i forhold til speilrefleks: For at objektivene skal bli små og lette, må bildebrikken krympe. Da lider også bildekvaliteten. Dette gjelder spesielt om du går over ISO 400. Men det jeg har kommet til er at det er “bra nok”, mer enn bra nok. Nå har jeg med kameraet overalt og jeg kan ta bilder overalt. Det kunne jeg ikke med det gamle, og sånn gir jo kompakten nye muligheter.

Når det gjelder micro Four Thirds så synes jeg også at det virker spennende. Det er bare så rart at Panasonic har valgt å gjøre første versjon omtrent så stor som et lite, vanlig speilrefleks. Noe av det som appellerer med m4/3 er jo nettopp det at det kan være mindre.

Comment from Geir
Time: November 12, 2008, 1:54 am

Jeg er ikke i tvil. Vent til Olympus kommer med sitt første m4/3. Det kommer til å smelle skikkelig.

Pingback from Kodak avslører Z980 digital kamera med 24x ultra zoom og 12 megapiklser | Bilder fra Nord Norge
Time: January 5, 2009, 9:33 pm

[…] dette kameraet blir, men spesifikasjonene virker veldig interessante. Jeg har før skrevet om min skepsis til superzoom kameraer og håper at Kodak klarer å forandre på skepsisen min med Z980. Et slikt kamera hadde vært […]