Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadFørste anmeldelse / test av Olympus PEN E-PL1 Micro Four Thirds digital kamera

8 March, 2010 (08:24) | Kamera | By: Thomas

Olympus PEN E-PL1
Olympus PEN E-PL1

Photography Blog er en av de første som har testet det nye Olympus PEN E-PL1 Micro Four Thirds kameraet. Jeg har vurdert lenge å kjøpe meg inn i Micro Four Thirds standarden fra Olympus og Panasonic, og dette nye PEN E-PL1 kameraet fra Olympus gjør meg ikke mindre sugen på å kjøpe meg et Micro Four Thirds kamera. Grunnen til at jeg vurderer å kjøpe er at jeg vil ha et mindre kamera enn et vanlig digitalt speilrefleks. Jeg vil gjerne ha muligheten til å ta med meg kameraet over alt og samtidig ta bilder av høy kvalitet. Derfor virker Olympus PEN E-PL1 og Panasonic GF1 som aktuelle kameraer for meg og sikkert mange andre fotografer som vil forminske kameravesken sin.

Det som skiller Olympus PEN E-PL1 fra PEN-1 og PEN-2 er at det er lettere og har et kamerahus som er lagd av plastikk. Dette sammen med færre funksjoner betyr at kamerahuset vil ha en lavere pris.

Noen hovedspesifikasjoner hos Olympus PEN E-PL1:
-12.3 megapiksler
-Bildestabilisering i kamerahuset
-2.7″ LCD-skjerm
-HD video
-6 kunstfilter
-ISO verdier fra 100 til 3200
-Ansiktsgjenkjenning

I anmeldelsen hos Photography Blog får Olympus PEN E-PL1 en god karakter med 4.5 stjerner ut av 5 mulige. Kameraet får også medaljen “Highly Recommended” og skårer høyest på brukervennlighet og bildekvalitet. Det skårer også nesten like høyt på design og spesifikasjoner. Dette virker som et veldig kamera for oss som er på jakt etter noe kompakt som kan ta bilder med høy kvalitet. Før jeg klarer å bestemme meg må jeg holde kameraet for å kjenne hvordan det ligger i hånden.
Les hele anmeldelsen av Olympus PEN E-PL1 kameraet her.
Les flere kamera-nyheter her.

Relaterte saker: VG skriver om hvilket kamera som passer deg.

Comments

Comment from Jo Christian Oterhals
Time: March 8, 2010, 4:15 pm

Hei Thomas. Jeg synes også dette virker som et fint “lommekamera”. Imidlertid tror jeg du tar feil på ett punkt: Huset er faktisk noe tykkere enn EP1 og EP2, men jeg tror det er marginal forskjell.

Comment from Thomas
Time: March 8, 2010, 4:42 pm

Takk for retningen! Det var litt synd siden jeg leter etter et kamera som er mest mulig kompakt. Jeg synes Panasonic GF1 er litt for stort..

Comment from rzr
Time: March 23, 2010, 7:20 pm

Jeg er usikker på om jeg vil velge dette kameraet eller GF1. Jeg lener mot GF1 bare pga objektivet som er såpass lyssterkt og såpass mye mindre enn kit-objektivet på E-PL1. GF1 har jo ikke innebygget IS i huset, men med et såpass lyssterkt objektiv (f1.7) så kan man jo skru ned lukkertiden slik at det ikke blir et stort problem anyway.

Comment from Thomas
Time: March 29, 2010, 11:53 am

Helt enig! Men jeg må nok holde kameraene litt mer i hånda før jeg eventuelt bestemmer meg.
Synd at Foto Video har en så elendig seksjon for Olympus!