Bilder fra Nord Norge

og resten av landet – Fotografier tatt av Thomas LaupstadBilde av gammel fiskebåt av tre på havet ved Harstad

5 December, 2010 (19:43) | Båt, Fjell, Hav, Nord Norge | By: Thomas

Bilde av gammel fiskebåt av tre på havet ved Harstad

Jeg var bare på et kort besøk i Nord-Norge denne sommeren. Jeg hadde ikke mye tid til fotografering, men fant noen minutter mens jeg ventet på en ferge for å komme hjem til det stedet der jeg vokste opp. Mens jeg ventet passerte denne gamle fiskebåten av tre ute på fjorden. Jeg benyttet anledningen til å ta et bilde av båten med et nydelig fjell i bakgrunnen.

Jeg elsker disse gamle fiskebåtene, som forteller en historie om hvordan fisket pleide å være i Norge. På grunn av moderne fiskeripolitikk har mange av disse trebåtene blitt fjernet fordi regjeringen ønsket en mer effektiv fiskeflåte med færre og større båter, men det er noen få igjen, og enda noen som fortsatt tar del i de kystnære fiskeriene. Selv båtene som ble eid av familien min ble sunket på femti-sekstitallet noe som jeg synes er veldig trist. Forhåpentligvis vil vi ha et mer fornuftig fiske i fremtiden som ikke ødelegger fiskebestandene og resten av miljøet i våre havområder.

Ta gjerne en titt på mine andre bilder av båter her.

Informasjon om bildet:
Kamera: Olympus E-500 digital SLR kamera
Exposure 0.001 sec (1/1600)
Aperture f/2.8
Focal Length 150 mm
ISO Speed 200
Objektiv: Sigma 150mm F2.8 EX APO DG HSM Macro
Lokalisasjon: Harstad i Troms fylke